Lliçà d'Amunt

Fran Sánchez: "Presentem alternatives contra l'atur juvenil"

Fran Sanchez, Primer Secretari de la JSC Lliçà d'Amunt, ens explica per què hem presentat alternatives contra l'atur juvenil al municipi
Presentem alternatives contra l'atur juvenil

En aquest temps que corren on lluitem dia rere dia per tirar endavant i on els joves veuen el seu futur més negre que mai, els socialistes i els joves socialistes posem fil a l’agulla per pal·liar aquesta situació. Els que formem la JSC de Lliçà d’Amunt hem abordat en aquest últims mesos un dels temes que més ens preocupaven: la situació dels joves en l’ambit de l’ocupació i de benestar al nostre poble.

En aquest sentit, hem treballat conjuntament amb el Grup Municipal Socialista i amb joves del municipi en un document que poc després va convertir-se en la Moció que vam presentar a votació al Ple Municipal del passat més de juliol. Aquesta moció té la intenció de posar a l’agenda política la situació dels nostres joves per fer que tant el govern com l’oposició treballin per millorar-la.

Hem de dir que tot i les propostes, l’estudi fet pel jovent socialista i el treball realitzat, el grup municipal de CIU ens va donar l’esquena, aquesta vegada, votant en contra de la moció. Acció que aquest mateix grup no ha fet a la resta de municipis de la Vall del Tenes, on també l’hem presentat i s’ha aprovat per unanimitat a tots els pobles. Tot i això, com que es fa aprovar, treballarem de valent, conjuntament amb el grup municipal, per portar a terme mesures concretes i accions per pal·liar aquesta situació tan difícil per la que passem els joves.

La Joventut Socialista no ens hem volgut quedar només aquí, hem lluitat no només als nostres municipis sinó també al Parlament de Catalunya. Aquest debat va celebrar- se el passat 24 i 25 de juliol a petició de la JSC. El Parlament va aprovar, amb el vot en contra de CIU, les propostes socialistes: un Pla de xoc contra l'atur juvenil de 150M€ i la Beca 'Queda't a Catalunya' dotada de 75M€.

Aquest ha estat el resultat de l'impuls de la JSC que va forçar la celebració d'aquest Ple Monogràfic sobre la situació de la Joventut, de la iniciativa parlamentària del PSC i del treball de molts companys i companyes dut a terme durant els darrers mesos.